Alice in LatinForceLand

Сюжет и идея

Alice in LatinForceLand е най-новият ни иновативен проект, в който не сме пожалили средства и въображение да въведем публиката в един наистина магически свят!

Придържайки се към основната история на Алиса в страната на чудесата, сме акцентирали и надградили образа още повече, включвайки и нови елементи. Точно поради тази причина и името на продукцията е Alice in LatinForceLand.

Класическото падане на Алиса в заешката дупка е направено за пръв път на сцена по толкова реалистичен начин. Алиса е във въздуха, което заедно с медията на огромната видеостена зад нея, допринася за гмуркане в сюжета веднага и ангажиране на публиката. След пропадането и срещата с трите врати, Алиса се озовава в друг свят, минавайки през едната от тях. В този свят, освен красота има и нови герои, принадлежащи на червеното кралство – червените рози /Latin Force Team/, които влизат на сцената с уникален трик – въртене на коляно. Това е нещо наистина ново и неползвано досега дори и в световен мащаб. След динамичната салса на сцената се появява шапкарят /Здравко Костадивов/, който влиза в образа без резерви и избухва с хип-хоп танц. Следва нежна бачата, изпълнена отново от Latin Force Team. Уникалното, освен танца тук е, че песента на Марк Антъни (салса в оригинал) е нов бачата ремикс, специално направен за това шоу от Захари Захариев /LatinForce/, който се грижи за музикалния фон и въздействието му върху публиката. Комбинацията от танц , музика и медия е изключителна. Още по-уникално е попадането на Алиса в тъмната страна – нов прочит на чудесата, които Алиса среща. За пръв път на сцена се използват бои, които светят със собствена светлина, без UV лампи и други помощни средстава. Това позволява сцената да бъде добре затъмнена и да не се виждат сенки от съпъстващи изпълнението танцьори. Тук Алиса наистина е в магически свят – свят на пеперуди, ноти, светеща гора, море, риби. Звуковите ефекти и моментът на гмуркане на Алиса в импоровизираното море са удивително преплетени! Това обаче не е всичко. Следва мапинг върху плат на сцената, който реално представлява огромна над 10 метрова пола на един от главните образи – червената кралица. На мапинга се появява и драконът, известен от филма, обгърнат в пламъци. Време е за последната битка. В ролята на червената кралица е Симона Бойкова, която по скрит за публиката начин е застанала на пилон и след ефектно премахване на полата започва своя танц. В битката се включват червената армия и шапкарят. Силите обаче не са изравнени, докато не се намесва бялата армия и Алиса, която се извисява над всички и покосява червената кралица.

За екипа

Големият екип /близо 20 човека/, професионалната техника, приказните костюми, различните стилове танци, са едни от нещата, които впечатляват и оставят зрителя без дъх.

Специално за тази продукция, редом с Latin Force Team, за вас танцуват Здравко Костадинов /Groovez, спечелил награда за най-добра Хип-хоп формация за 2016 г./ и Симона Бойкова /Poledance, представяща България на световни първенства/. Комбинирането на различни стилове танци в един общ спектакъл е запазена марка на Latin Force. Музиката е направена от Захари, който за пръв път прави ремикс на песен на Марк Антъни. Звукът наистина е завладяващ, особено на живо.

Костюми: Костюмите са нещото, което няма как да не се забележи. За тях е отговорен един от най-креативните дизайнери – Иван Радлов. Изключителните детайли и реалистичност са едни от най-основните неща, които се набиват на очи. Костюмите са наистина приказни и допринасят за цялостната картина по един неповторим начин. Част от тях (бялата армия) са дело на друг талантлив дизайнер – Сърджан Кръстевски.

Реквизит: За пръв път на сцена използваме 3D реквизит, т.е. реквизит с естествен обем – гората, която се появява още в първата сцена. Този реквизит е плод на невероятния труд на нашия майстор-реквизитор Антоанета Стойнева (Тони). Обемните реалистични предмети на сцената /например гъбата/ са малките неща, които поставят танцьорите в центъра на приказка и превръщат сцената в нещо нереално и магическо. Голяма част от реквизита е използван и в тъмната част на шоуто, когато светят боите. Тук още с пръв поглед публиката е грабната от котката, която е изключително детайлно и реалистично направена и се рее във въздуха. Декорите, морето и другите светещи предмети по сцената са плод на голямо въображение и много точна преценка кога и как всеки детайл да се покаже на публиката, без да се наруши крайния изглед.

Екип на сцена: всичко това нямаше да е възможно без нашия верен екип от Backstage помощници, които успяха да реализират всичко това специално за вас зрителите! Благодарим на всички, помогнали тази магия да се случи на сцена!

Реализация

Идея и хореография: Захари Захариев и Александрина Стойнева (Ина)

Музика: Захари Захариев

Видео: Ивайло Николов

Костюми: Иван Радлов, Сърджан Кръстевски

Грим: Маргарита Дойчева

Реквизит: Антоанета Стойнева, Николай Балкански (цирк Балкански)

Озвучаване и осветление: Жокер Медиа, Динакорд

Танцьори: Latin Force Team, гост-танцьори – Здравко Костадинов, Симона Бойкова

Бекстейдж екип: Антон Янков, Борислав Георгиев, Веселина Костурска, Димитър Кехайов, Емилия Цветкова, Иван Радлов, Лилия Ташева, Мария Костурска, Сергей Сталев, Трайчо Павлов, Христо Георгиев, Явор Калчинов